KSIĄŻKA
Pasja Smaku Przepisy Z Restauracji Aubergina (twarda) - Gordon Ramsay [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Gordon Ramsay
Ilość stron 192
Okładka twarda
Opis "Każda strona tej książki jest przesycona pasją przyrządzania wykwintnych potraw (?). Najprostsze składniki Gordon łączy w taki sposób, że powstają cudowne dania, będące poezją smaku". Thane Prince
Gordon Ramsay jest uważany za największy brytyjski talent kulinarny. W Pasji smaku znalazło się ponad 100 przepisów, charakteryzujących się niezwykłą lekkością i intensywnością smaku. Wykorzystując wyłącznie najświeższe składniki, minimalne ilości masła i śmietany oraz najbardziej klarowne, nasycone intensywnym smakiem buliony, Ramsay przyrządza wysublimowane potrawy, dostarczające podniebieniu wspaniałych wrażeń. Wiele jego znanych przepisów - m.in. zupa cappuccino z langust i soczewicy, tortellini z ratatouille z warzywami w sosie gazpacho czy rabarbarowy cre'me brulée - zostało dostosowanych do możliwości kuchni domowej i podzielonych na łatwe do zrealizowania etapy.
Gordon Ramsay rozpoczął swą barwną karierę jako zawodowy futbolista w drużynie Glasgow Rangers. Obecnie jest jedynym brytyjskim kuchmistrzem, który może się poszczycić aż czterema gwiazdkami przyznanymi przez prestiżowy gastronomiczny Przewodnik Michelin. Pasja smaku autorstwa Gordona Ramsaya w 1997 roku zdobyła nagrodę Glenfiddich za Najlepszą Książkę Kulinarną Roku.
Gordon Ramsay jest gospodarzem programu telewizyjnego Hell's Kitchen (Piekielna Kuchnia).
EAN 9788324518821
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2011-12-02
Tytuł oryginalny Pasja Smaku Przepisy Z Restauracji Aubergina (twarda)
ISBN 978-83-245-1882-1
Autor Gordon Ramsay
Rok wydania 2011
Wydanie 1
Wydawca Publicat
Ilość stron 192
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 22 x 27,5 cm
Szerokość (razem z opakowaniem) 222
Długość (razem z opakowaniem) 276
Wysokość (razem z opakowaniem) 19