KSIĄŻKA
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy - Marta Dymek [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Marta Dymek |
Opis |
Nowe, poręczne wydanie superbestsellera! Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, pojechała ucierać pasty curry do Indii, przejechała całe Bałkany, zgrzała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii. Odwiedziła ponad pięćdziesiąt krajów, a kulturę każdego z nich poznawała od kuchni. Dla Marty Dymek najważniejsze były regionalne przyprawy, tradycyjne śniadania, rytualne obiady, narodowe dania, ulubione słodkości oraz to, jak wyglądają stragany i targowiska. W każdej podróży spisywała przepisy, notowała najciekawsze połączenia oraz spotykała się z tamtejszymi kucharzami, kucharkami i domowymi gospodyniami. Kuchnia roślinna nie pochodzi z konkretnego kraju ani kontynentu. Od wieków roślinne potrawy można spotkać na każdej szerokości geograficznej, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko wie się, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku zmienia kulinarną wyobraźnię raz na zawsze. |
EAN | 9788365973863 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2018-10-17 |
Autor | Marta Dymek |
Rok wydania | 2018 |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16,5x21 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 170 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 30 |
Długość (razem z opakowaniem) | 220 |
Marta Dymek
Pozostałe
Książki