KSIĄŻKA
Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie - Aleksander Baron [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przekąski, sałatki i surówki |
Autor | Aleksander Baron |
Okładka | miękka ze skrzydełkami |
Ilość stron | 288 |
Opis | \"Kiszonek i fermentacji\" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Czy masz ochotę na: Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem? Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci? Kiszone migdały? Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej? A może kiszoną Krwawą Mary? Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Aleksander Baron - charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił? przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia. \"Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata.\" Sandor Ellix Katz, autor \"Sztuki fermentacji\" \"Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!\" Maciej Nowak, krytyk kulinarny \"Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego.\" dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK |
EAN | 9788381036573 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2020-06-24 |
ISBN | 978-83-8103-657-3 |
Autor | Aleksander Baron |
Rok wydania | 2020 |
Okładka | miękka ze skrzydełkami |
Ilość stron | 288 |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 162 x 210 x |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 160 |
Długość (razem z opakowaniem) | 210 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 18 |
Aleksander Baron
Pozostałe
Książki