KSIĄŻKA
Hummus zaatar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie - Samar Khanafer [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Samar Khanafer
Ilość stron 320
Okładka twarda
Opis

Nowe wydanie jednej z najpiękniejszych książek kulinarnych

Samar Khanafer zaprasza nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.

Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu "MasterChef", której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty

z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej:

EAN 9788328037854
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2016-10-27
ISBN 978-83-280-3785-4
Autor Samar Khanafer
Rok wydania 2016
Wydanie 2
Ilość stron 320
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Szerokość (razem z opakowaniem) 215
Wysokość (razem z opakowaniem) 28
Długość (razem z opakowaniem) 275