KSIĄŻKA
Dobra Kuchnia. Lekka kuchnia polska - Iwona Czarkowska [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Iwona Czarkowska
Ilość stron 240
Okładka twarda
Opis Lekka kuchnia polska opisuje tajniki przygotowywania lekkich potraw. Znajdziemy tu propozycje lekkich przekąsek, zup, dań z mięsa, jak również deserów.

Kuchnia lekka jest często mylnie utożsamiana z potrawami przeznaczonymi dla osób będących na diecie odchudzającej. Tymczasem w rzeczywistości lekkie dania to takie, których spożycie ma nie tyle doprowadzić do utraty zbędnych kilogramów, co raczej ułatwić dbanie o zdrowie i utrzymanie prawidłowej wagi. Można więc jeść niemal wszystko, pod warunkiem, że zachowany jest bilans między liczbą spożywanych i zużywanych kalorii. Należy jednak pamiętać, że dobór odpowiedniej ilości kalorii zależy od wielu czynników, takich jak: wiek, płeć, wzrost i codzienna aktywność fizyczna.

Nawet niewielkie zmiany w jadłospisie mogą znacznie obniżyć kaloryczność potraw i sprawić, że staną się one naprawdę lekkie. Unikniemy otyłości, która pociąga za sobą kolejne poważne schorzenia, jak na przykład hipoglikemia, cukrzyca, nadciśnienie, choroby serca oraz wiele innych.
EAN 9788362521890
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-62521-89-0
Autor Iwona Czarkowska
Rok wydania 2019
Wydawca Dragon
Ilość stron 240
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 165 x 240 mm
Długość (razem z opakowaniem) 250
Szerokość (razem z opakowaniem) 170
Wysokość (razem z opakowaniem) 18