KSIĄŻKA
Dobra Kuchnia. Lekka kuchnia polska - Iwona Czarkowska [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Iwona Czarkowska |
Ilość stron | 240 |
Okładka | twarda |
Opis |
Lekka kuchnia polska opisuje tajniki przygotowywania lekkich potraw. Znajdziemy tu propozycje lekkich przekąsek, zup, dań z mięsa, jak również deserów. Kuchnia lekka jest często mylnie utożsamiana z potrawami przeznaczonymi dla osób będących na diecie odchudzającej. Tymczasem w rzeczywistości lekkie dania to takie, których spożycie ma nie tyle doprowadzić do utraty zbędnych kilogramów, co raczej ułatwić dbanie o zdrowie i utrzymanie prawidłowej wagi. Można więc jeść niemal wszystko, pod warunkiem, że zachowany jest bilans między liczbą spożywanych i zużywanych kalorii. Należy jednak pamiętać, że dobór odpowiedniej ilości kalorii zależy od wielu czynników, takich jak: wiek, płeć, wzrost i codzienna aktywność fizyczna. Nawet niewielkie zmiany w jadłospisie mogą znacznie obniżyć kaloryczność potraw i sprawić, że staną się one naprawdę lekkie. Unikniemy otyłości, która pociąga za sobą kolejne poważne schorzenia, jak na przykład hipoglikemia, cukrzyca, nadciśnienie, choroby serca oraz wiele innych. |
EAN | 9788362521890 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-62521-89-0 |
Autor | Iwona Czarkowska |
Rok wydania | 2019 |
Wydawca | Dragon |
Ilość stron | 240 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 165 x 240 mm |
Długość (razem z opakowaniem) | 250 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 170 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 18 |
Iwona Czarkowska
Kuchnie świata i regionalne
Książki