KSIĄŻKA
Cztery pory roku na Polanie Smaków - Andrzej Polan [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Dania główne
Autor Andrzej Polan
Ilość stron 200
Okładka twarda
Opis

Dawniej kuchnią rządził odwieczny rytm czterech pór roku.

Gotowało się z tego, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, który w swojej pracy lubi sięgać do podstaw, tym razem postanowił przybliżyć czytelnikom nieco zapomnianą koncepcję gotowania sezonowo i lokalnie. Potrawy przyrządzane z dostępnych w regionie składników są zdrowe, a odkrywając smakowite patenty naszych przodków, możemy na powrót zakochać się w polskiej kuchni.

Wyrusz w niezwykłą kulinarną podróż w duchu \"cudze chwalicie, swego nie znacie\".

Wybierz się w niepowtarzalną kulinarną podróż po Polsce. Książka podzielona jest na cztery segmenty: wiosnę, lato, jesień i zimę. Znajdziesz w niej przepisy na wyśmienite dania z lokalnych składników, przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem czterech pór roku. Są to zarówno proste inspiracje na codzienny obiad, jak i te bardziej skomplikowane - zawsze jednak mocno osadzone w realiach czasu i regionu. Polska to piękny kraj, który ma Ci do zaoferowania prawdziwe kulinarne cuda. Biesiaduj z przyjaciółmi i smakuj chwile.

EAN 9788382510010
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2021-11-30
ISBN 978-83-8251-001-0
Autor Andrzej Polan
Wydanie 1
Rok wydania 2021
Ilość stron 200
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wysokość (razem z opakowaniem) 20
Długość (razem z opakowaniem) 260
Szerokość (razem z opakowaniem) 204