KSIĄŻKA
Ciemna strona gastronomii - Jan Marek Mołoniewicz [KSIĄŻKA]

6099

Wysyłamy w 24h

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499

Zamów w ciągu 2 dni 19 godzin 2 minut,
a otrzymasz produkt już w wtorek!

Sprawdź warunki
Kategoria Pozostałe
Autor Jan Marek Mołoniewicz
Ilość stron 162
Okładka miękka
Opis Tak, to nieprzyjemny temat, ale mnie nie dotyczy. U mnie pracują tylko uczciwe osoby. Mam do nich zaufanie. Jesteś pewien, że problem kradzieży pracowniczej nie jest Twoim problemem? A czy zdarzają Ci się niezgodności sprzedaży z raportami kasowymi? Częste awarie kasy fiskalnej? Spisy inwentarzowe zgadzające się co do grosza z teoretycznym zużyciem? Może nieoczekiwanie wzrósł koszt surowca? Zaufany kelner przyłapany na chowaniu pieniędzy do kieszeni tłumaczył się roztargnieniem? Słyszałeś o prezentach przekazywanych pracownikom przez dostawców? Czy dania z karty menu na pewno spożywane są tylko przez Gości? Jeśli któraś z powyższych sytuacji brzmi dla Ciebie znajomo, koniecznie sięgnij po ten poradnik. Pozwoli Ci on poznać w pierwszej kolejności mity, potem symptomy i metody kradzieży, a także jej konsekwencje dla lokalu oraz - najważniejsze: skuteczne i sprawdzone metody walki z kradzieżą pracowniczą w branży gastronomicznej. Nie daj się zwieść, badania na temat nieuczciwości pracowniczej są bezlitosne: -7 na 10 osób ma tzw. elastyczną moralność, czyli są nieuczciwe wtedy, gdy nadarza się łatwa okazja. A o takie w biznesie gastronomicznym nietrudno. -W słabo kontrolowanym lokalu skala kradzieży może stanowić do 15% wielkości sprzedaży. -Taki poziom kradzieży łatwo może doprowadzić do bankructwa. -Nieuczciwości nie da się całkiem zlikwidować, ale przy dobrym zarządzaniu możesz ją ograniczyć do 1-2%.
EAN 9788393944804
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2014-12-19
ISBN 978-83-939448-0-4
Autor Jan Marek Mołoniewicz
Klasa wieloletnie
Rok wydania 2014
Ilość stron 162
Okładka miękka
Długość (razem z opakowaniem) 240
Wysokość (razem z opakowaniem) 8
Szerokość (razem z opakowaniem) 170