KSIĄŻKA
Biblioteczka Poradnika Domowego. Kotlety, zrazy, medaliony (wyd. spec. 05/2011) [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Dania główne |
Seria | Biblioteczka Poradnika Domowego |
Okładka | miękka |
Opis | Dział kotlety to worek bez dna. Można czerpać z niego w nieskończoność i układać setki jadłospisów. A prawie 300 lat temu kotlety w zasadzie nie istniały - na stolach królowały pieczenie i mięso gotowane. Od kiedy jednak zaczęto piec i smażyć małe porcje mięsa - powstało wiele ich nazw, a wśród fachowców rozpoczęły się zażarte spory o to, co w kuchni jest kotletem, co sznyclem, co filetem, a co zrazem. W worku zatytułowanym kotlety znajdziemy bowiem antrykot i befsztyk, rumsztyk i sznycel, rozbratel i bryzol, frykadelki i medaliony, steki i zrazy. W tej książce proponujemy przepisy na wszystkie rodzaje kotletów niezależnie od ich nazwy i sposobu przygotowania. |
EAN | 9788376489698 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7648-969-8 |
Seria | Biblioteczka Poradnika Domowego |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 165 |
Długość (razem z opakowaniem) | 130 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 11 |
Biblioteczka Poradnika Domowego
Dania główne
Książki