KSIĄŻKA
Biblioteczka Poradnika Domowego. Kotlety, zrazy, medaliony (wyd. spec. 05/2011) [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Dania główne
Seria Biblioteczka Poradnika Domowego
Okładka miękka
Opis Dział kotlety to worek bez dna. Można czerpać z niego w nieskończoność i układać setki jadłospisów. A prawie 300 lat temu kotlety w zasadzie nie istniały - na stolach królowały pieczenie i mięso gotowane. Od kiedy jednak zaczęto piec i smażyć małe porcje mięsa - powstało wiele ich nazw, a wśród fachowców rozpoczęły się zażarte spory o to, co w kuchni jest kotletem, co sznyclem, co filetem, a co zrazem. W worku zatytułowanym kotlety znajdziemy bowiem antrykot i befsztyk, rumsztyk i sznycel, rozbratel i bryzol, frykadelki i medaliony, steki i zrazy. W tej książce proponujemy przepisy na wszystkie rodzaje kotletów niezależnie od ich nazwy i sposobu przygotowania.
EAN 9788376489698
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7648-969-8
Seria Biblioteczka Poradnika Domowego
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Szerokość (razem z opakowaniem) 165
Długość (razem z opakowaniem) 130
Wysokość (razem z opakowaniem) 11