KSIĄŻKA
100 potraw z jaj - Elżebieta Kiewnarska [KSIĄŻKA]

1299

Wysyłamy w 24h

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499

Zamów w ciągu 6 godzin 20 minut,
a otrzymasz produkt już jutro!

Sprawdź warunki
Kategoria Przekąski, sałatki i surówki
Autor Elżebieta Kiewnarska
Ilość stron 40
Okładka miękka
Opis Jaja są nie tylko jednym z najpożywniejszych i najzdrowszych artykułów spożywczych - są również jednym najbardziej niezbędnym, najbardziej rozpowszechnionych. Najłatwiejsze do przyrządzenia, są jednocześnie podstawowym materiałem kuchni wymyślnej i wykwintnej. Jaja są codziennym pożywieniem kilkumiesięcznego dziecka i zgrzybiałego starca. Zjada je codziennie rano i wieczorem pracownica igły, sklepowa i biuralistka, śpiesząca do pracy, gotując je, lub smażąc naprędce na primusie, lub spirytusówce, jak również i smakosz, spożywający je w postaci wykwintnych "omelettes soufflées z truflami i szparagami" w eleganckiej restauracji. To też te pierwszorzędne jadłodajnie mają rozmaite wyborne sposoby przyrządzania potraw z jaj i przy pomocy jaj. Gorzej jest w kuchniach prywatnych, gdzie właśnie znane jest przeważnie tylko stosowanie jaj, jako środka pomocniczego. Samodzielne potrawy z jaj ograniczają się zwykle do jaj na miękko, (prawie zawsze przegotowanych), jaj na twardo (często niedogotowanych), jajecznicy na maśle lub słonince ze szczypiorkiem i do nieudolnie wykonanego omletu z konfiturami.
EAN 9788365602626
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2012-04-05
ISBN 978-83-65602-62-6
Autor Elżebieta Kiewnarska
Rok wydania 2019
Ilość stron 40
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 165 x 240 x 5
Długość (razem z opakowaniem) 240
Szerokość (razem z opakowaniem) 165
Wysokość (razem z opakowaniem) 5