KSIĄŻKA
100 potraw z jaj - Elżebieta Kiewnarska [KSIĄŻKA]
1299
Wysyłamy w 24h
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Zamów w ciągu 6 godzin 20 minut,
a otrzymasz produkt już jutro!
Kategoria | Przekąski, sałatki i surówki |
Autor | Elżebieta Kiewnarska |
Ilość stron | 40 |
Okładka | miękka |
Opis | Jaja są nie tylko jednym z najpożywniejszych i najzdrowszych artykułów spożywczych - są również jednym najbardziej niezbędnym, najbardziej rozpowszechnionych. Najłatwiejsze do przyrządzenia, są jednocześnie podstawowym materiałem kuchni wymyślnej i wykwintnej. Jaja są codziennym pożywieniem kilkumiesięcznego dziecka i zgrzybiałego starca. Zjada je codziennie rano i wieczorem pracownica igły, sklepowa i biuralistka, śpiesząca do pracy, gotując je, lub smażąc naprędce na primusie, lub spirytusówce, jak również i smakosz, spożywający je w postaci wykwintnych "omelettes soufflées z truflami i szparagami" w eleganckiej restauracji. To też te pierwszorzędne jadłodajnie mają rozmaite wyborne sposoby przyrządzania potraw z jaj i przy pomocy jaj. Gorzej jest w kuchniach prywatnych, gdzie właśnie znane jest przeważnie tylko stosowanie jaj, jako środka pomocniczego. Samodzielne potrawy z jaj ograniczają się zwykle do jaj na miękko, (prawie zawsze przegotowanych), jaj na twardo (często niedogotowanych), jajecznicy na maśle lub słonince ze szczypiorkiem i do nieudolnie wykonanego omletu z konfiturami. |
EAN | 9788365602626 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-04-05 |
ISBN | 978-83-65602-62-6 |
Autor | Elżebieta Kiewnarska |
Rok wydania | 2019 |
Ilość stron | 40 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 165 x 240 x 5 |
Długość (razem z opakowaniem) | 240 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 165 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 5 |
Przekąski, sałatki i surówki
Książki