KSIĄŻKA
Mięso i przetwory drobiowe [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Biotechnologia, technologia żywności |
Autor | praca zbiorowa |
Ilość stron | 574 |
Okładka | broszurowa |
Opis | W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę zwrócono na bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiowych oraz zasady sanitarne i weterynaryjne w produkcji mięsa i przetworów drobiowych. Omówiono też , ważny z punktu widzenia ochrony środowiska, temat ekologicznego gospodarowania wodą oraz ściekami w rzeźniach i przetwórniach drobiu.Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów akademii rolniczych, politechnik, instytutów branżowych - wydziałów technologii żywności, medycyny weterynaryjnej. Będzie również przydatny lekarzom weterynarii sprawującym nadzór sanitarny na terenie zakładów drobiarskich oraz technologów żywności i pracowników związanych z produkcją i dystrybucją produktów drobiowych, hodowców i producentów drobiu, pracowników inspekcji weterynaryjnej. |
EAN | 9788320436013 |
Dział | KSIĄŻKA |
Tytuł oryginalny | Mięso i przetwory drobiowe |
Autor | praca zbiorowa |
Rok wydania | 2009 |
Wydawca | WNT |
Ilość stron | 574 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16x23,5 cm |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 34 |
Długość (razem z opakowaniem) | 240 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 165 |
praca zbiorowa
Biotechnologia, technologia żywności
Książki