KSIĄŻKA
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka - Helena Ciborowska, Artur Ciborowski [KSIĄŻKA]
19699
Wysyłamy w ciągu 2‑7 dni
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria | Medycyna ogólna |
Powiązania | Promocja na sezon akademicki! |
Autor | Helena Ciborowska, Artur Ciborowski |
Ilość stron | 720 |
Okładka | miękka |
Opis | Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka to już piąte wydanie cenionego przez studentów i adeptów dietetyki podręcznika. Zawiera aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjologicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki. W książce omówiono podstawy żywienia człowieka - od znaczenia składników odżywczych przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych. Przedstawiono aktualną klasyfikację diet z ich szczegółową charakterystyką, wadami i zaletami tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono również zasady żywienia w wybranych stanach patologicznych, pacjentów chorych neurologicznie, kardiologicznie, pacjentów z chorobami metabolicznymi, pacjentów po zabiegach chirurgicznych, czy pacjentów chorujących onkologicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych w różnych sytuacjach klinicznych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania dietetyki, został całkowicie zaktualizowany i wzbogacony w nowe treści dotyczące nowoczesnych zasad żywienia człowieka zdrowego i chorego. |
EAN | 9788320064803 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 9788320064803 |
Autor | Helena Ciborowska, Artur Ciborowski |
Rok wydania | 2021 |
Język | polski |
Ilość stron | 720 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16.5x23.5cm |
Medycyna ogólna
Książki