KSIĄŻKA
Biotechnologia żywności [KSIĄŻKA]
5999
Wysyłamy w 24h
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Zamów w ciągu 2 dni 5 godzin,
a otrzymasz produkt już w wtorek!
Kategoria | Pozostałe |
Autor | praca zbiorowa |
Ilość stron | 498 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku bedzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W prezentowanym, drugim, wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, m.in.: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów w przemyśle mleczarskim, spirytusowym, owocowo-warzywnym i mięsnym; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi; stosowanie biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności; problemy związane z biotechnologią ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów. Podręcznik jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym. |
EAN | 9788379260744 |
Dział | KSIĄŻKA |
Tytuł oryginalny | Biotechnologia żywności |
Autor | praca zbiorowa |
Rok wydania | 2013 |
Wydawca | WNT |
Ilość stron | 498 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16,5x24 cm |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 27 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 165 |
Długość (razem z opakowaniem) | 238 |
praca zbiorowa
Pozostałe
Książki